Kvalitet og tryghed for kunderne


I dag er der meget stor spredning blandt virksomheder, der rekrutterer specialister og folk til det øverste ledelsesniveau i dansk erhvervsliv. Både når det gælder størrelse, pris og løsninger. De forskellige værditilbud til kundernes svinger fra e-cruitment til Executive Search og fra delløsninger til outsourcingpartner. Det gør det svært for kunderne at vide, hvor de skal gå hen, og hvad de køber.

Search Danmarks målsætning er at skabe tryghed omkring både kvalitet, proces og faglighed hos kunderne, da det er jo i høj grad en tillidssag at købe rekrutteringsrådgivning eksternt.

Vores medlemmer ønsker at skabe langt mere transparens om headhunternes metoder. Det gør vi blandt andet ved at opstille regler for, hvornår og hvordan medlemmerne anvender kundereferencer, samt krav til medlemmernes dokumentation af garantiomfang på løste opgaver.

Når kunderne køber professionel rekrutteringsbistand, skal leverancen leve op til kundens forventning og investering, uanset om det drejer sig som enkelte delløsninger eller omfattende, 360 graders løsninger. Search Danmark arbejder målrettet for at etablere branchestandarder indenfor f.eks. testsystemer og kunde- og kandidattilfredshedsmålinger samt en autorisationsordning, der giver kunderne et overblik over de seriøse og kvalificerede spillere i branchen.

Derfor har Search Danmark indgået et tæt samarbejde med VPP (Videnscenter for Professionel Personvurdering) omkring opdateringen af deres sæt af anbefalinger til kvalitet, præcision og etik inden for erhvervsrettede personvurderinger i 2018. Anbefalinger vil efterfølgende tjene som kravsæt for Search Danmark medlemmer.