Udnyt sommerferien og find din næste medarbejder

Solen skinner, og ferien står for døren. Det gør den også for rigtig mange virksomheder og HR-afdelinger, der snart sætter autosvar på mailen. Men anderledes er det for kandidaterne. Medarbejdere, topledere og specialister bruger ikke kun sommerferien til at koble af. De lyse sommeraftener bliver også brugt på at reflektere over karrieren og de muligheder, man vil forfølge.

Denne sommer kan vi så småt se virkeligheden efter COVID-19 igen. Men det er ikke den gamle virkelighed. Virksomhederne ser nemlig ind i en ny virkelighed, der måske kræver tilpasninger. For har man den rette organisation og de rette kompetencer? Det er det grundlæggende spørgsmål, som mange bestyrelser og direktioner stiller sig selv i denne tid.

Samtidig så vi for nyligt, at flere danske topchefer er ude med en alvorlig bekymring om mangel på arbejdskraft. Der er efterhånden store rekrutteringsudfordringer i erhvervslivet.

Men sommerferien kan faktisk være den bedste allierede, hvis man er på udkig efter nye medarbejdere og nye kompetencer.

Vores medlemmer oplever en klar tendens til, at sommerferien er der, hvor mange tager sig tiden til at tænke over karrieren. Faktisk går flere aktivt i gang med at skifte den – også blandt de, der ikke tidligere har haft planer om nyt job.

Den nemme og fristende løsning er at udskyde rekrutteringsprocessen til efter en velfortjent sommerferie. For kan man overhovedet få fat i kandidaterne, der vel alle er i sommerhus eller ved stranden? 

Men sommerferien kan med stor fordel udnyttes til netop at komme i kontakt med de mange talenter, der overvejer næste skridt i karrieren. Hvis man starter allerede nu med at få tilrettelagt en plan, får man et forspring i et udfordret kandidatmarked – både i forhold til konkurrenterne og til kandidaternes opsigelsesperiode. Det gælder altså om at handle på forkant.

Af Morten Andersen, formand for Search Danmark