Derfor skal du udnytte sommerferien til at rekruttere

Det kan godt være, at virksomhederne og HR er gået på ferie, men det er kandidaterne ikke. Medarbejdere, topleder og specialister bruger ikke kun feriedagene til at trække stikket ud og koble af. Tiden bliver også brugt på at reflektere over deres karriere og næste job. Sommeren kan derfor vise sig at blive din bedste allierede, hvis du er på udkig efter nye talenter.

Rekruttering i sommerferien – kan man det? Ja, det kan man i høj grad. I modsætning til, hvad man skulle tro, er sommerperioden dér, hvor headhuntere og rekrutteringsvirksomheder har travlt med at skabe gode kontakter til attraktive kandidater. Hos medlemsvirksomhederne i Search Danmark ser vi faktisk et stigende antal besøgende på opslåede stillinger og et større antal ansøgninger henover sommeren - i modsætning til månederne op til ferien. Samtidig oplever vores medlemmer også, at flere kandidater er mere tilgængelige for kontakt hen over sommeren.

Ferietid lokker de skjulte talenter frem

Hos Search Danmark ser vi en klar tendens til, at sommerferien er der, hvor mange tager sig tid til at tænke over deres karriere eller ligefrem aktivt går i gang med at skifte den – også blandt de, der ikke tidligere har haft planer om nyt job. Og den pulje er større, end man tror. Undersøgelser viser, at blot halvdelen af danskerne mellem 18 og 65 år i høj grad er glade for deres job. Den anden halvdel er kun i nogen grad eller slet ikke glade i deres nuværende stilling – mange af dem går derfor sandsynligvis med tanker om at skifte job.

”Vi oplever, at mange kandidater er ekstra aktive nu og nemmere at komme i kontakt med. Folk er måske på ferie, men de er meget mere åbne og opmærksomme på jobmuligheder,” siger Jørn Andersen, formand for Search Danmark.

Ikke alle er Out of Office

Vi ser ofte, at mange virksomheder vælger at udskyde deres ansættelsesproces til efter sommerferie. Typisk, fordi de ikke har ressourcer til at afholde samtaler og følge op på grund af ferie. Eller fordi de tror, at kandidater ikke vil være tilgængelige før september. Det betyder, at mange stillinger ligger stille og først bliver besat omkring 1. oktober.

Heldigvis er det langt fra alle, der er smuttet til Berlin, Bornholm eller Barbados. Masser af attraktive kandidater arbejder stadig, men sommerperioden gør, at deres tidsplaner ikke er så hektiske som normalt, og det betyder, at de har bedre tid til at være jobsøgende og netværke.

Tænk fremad

Hvis du har en ledig stilling, der skal udfyldes på den anden side af sommeren, kan du lige så godt udnytte ferievinduet til at komme i kontakt med de mange kompetente kandidater, der overvejer jobskifte. Få lagt en klar tidsplan med realistiske deadlines sammen med din rekrutteringspartner. Ved at starte allerede nu, får du også et forspring i forhold til kandidaternes opsigelsesperiode, som kan forskyde tidsplanerne yderligere.

Når tidsplanen er på plads, kan du trygt slå auto-reply til og stikke af til sommerhuset. Mens du er på ferie, går rekrutteringsvirksomheden i gang med at kontakte lovende kandidater. Så har du en frisk liste med kandidater, når du kommer tilbage på kontoret, i stedet for et tomt skrivebord.