Ny mand i spidsen for de danske headhuntere

Den nye formand er Morten Andersen, COO i Unique Human Capital, og afløser dermed den afgående formand Jørn Andersen, der har tegnet Search Danmark i to år. Morten Andersen skal nu stå i spidsen for Search Danmark, der arbejder for at sikre høj kvalitet og transparens i branchen.

”Jeg er meget glad for, at medlemmerne har peget på mig, som deres nye formand. Det er et arbejde, jeg glæder mig meget til at tage hul på. De seneste to år er der blevet arbejdet benhårdt for at rykke brancheforeningen hen, hvor den er i dag. Nu skal vi tage næste skridt, og det ser jeg meget frem til.”, siger den nyvalgte formand Morten Andersen og fortsætter:

”Lige nu er det danske erhvervsliv ekstremt presset som følge af den forfærdelige coronavirus. Derfor bliver én af de første og vigtige opgaver at være der for vores medlemmer og finde løsninger, der kan afbøde de værste konsekvenser for vores branche. Bestyrelsen og jeg er allerede trukket i arbejdstøjet for, i samarbejde med Dansk Erhverv, at sikre regeringens fokus på branchen.”

Store politiske dagsordener

Search Danmark arbejder for at sikre en højere kvalitet for kunderne og samtidig øge transpa-rensen i branchen, så det er lettere for kunderne at navigere mellem de forskellige headhuntere. Når vi er på den anden side af coronakrisen, er det andre politiske sværdslag, der skal tages, mener den nye formand:

”Der er taget store skridt for at højne kvalitet og transparens i branchen. Det arbejde skal fortsætte, så vi gør det lettere og tryggere for kunderne at vælge deres rådgivere. Derudover står vi som branche over for en vigtig politiske dagsorden om flere kvinder i ledelse. Her skal vi for alvor ud og slå på tromme. Hvis vi skal styrke kønsdiversiteten på direktions- og bestyrelsesgangene, skal virksomhederne arbejde systematisk med udvikling af talenterne, så vi får en større talentmasse. Her spiller vi en vigtig rolle.”,

Search Danmarks nye bestyrelse ser ud som følger:


- Morten Andersen, COO i Unique Human Capital (formand)
- Gitte Elling, Headhunter & Executive Consultant i SAM International (næstformand)
- Lars Gaarde, Partner i GML-HR
- Peter Thyssen, CEO i Frontpeople A/S
- Jannie Kluge, Owner & Consultant i KLUGE