Har dine kandidater haft en god oplevelse?

Search Danmark arbejder hver dag for at sikre den højeste kvalitet i rekrutteringsprocesserne. Det gælder både for virksomhederne og for de mange kandidater, der gennemgår et rekrutteringsforløb.

Kort sagt arbejder vi for at skabe tryghed omkring kvalitet, proces og faglighed. På den måde kan virksomheder og kandidater være trygge ved, at et medlem af Search Danmark står for rekrutteringsforløbet.

Medlemmerne af Search Danmark arbejder allerede i dag ud fra et fast etisk regelsæt og udfører strukturerede kvalitetsopfølgninger på afsluttede opgaver. Det sker bl.a. ved uafhængige tilfredshedsmålinger, der skal bidrage til at holde et fagligt højt niveau i rekrutteringen og sikre ydelser af højeste kvalitet.

”Vi har brug for transparens i en branche, der er præget af kompleksitet med mange forskellige aktører. Her er faste etiske regler og tilfredshedsmålinger vigtige instrumenter, der både forpligter og udvikler vores medlemmer, da resultaterne giver et billede af, hvad kunderne forventer – og ikke mindst om de bliver indfriet.”, siger Morten Andersen, formand for Search Danmark.

Nu bliver kandidaterne også spurgt

Det er ikke kun virksomhederne, der får mulighed for at tilkendegive deres tilfredshed med vores medlemmer. Nu tilbyder Search Danmark nemlig også medlemmerne at anvende en nyudviklet og uafhængig tilfredshedsmåling til kandidaterne.

Flere undersøgelser viser nemlig, at rigtig mange kandidater har dårlige oplevelser i rekrutteringsforløbet. Det ønsker Search Danmark at rette op på. Derfor har Search Danmark udviklet en tilsvarende uafhængig tilfredshedsmåling, som medlemmer sender til alle kandidaterne, der har deltaget i et rekrutteringsforløb. Det er endnu et skridt mod at sikre tryghed for både virksomheder og kandidater, siger Morten Andersen:

”Vi skal som branche gå forrest og sikre, at kandidaterne har en god oplevelse, når de deltager i et rekrutteringsforløb. Ved at tilbyde vores medlemmer at måle kandidatoplevelsen, får vi de bedste forudsætninger for at målrette vores indsatser, så de reelt gør en forskel for kandidaterne.”

Få mere information om Search Danmarks tilfredshedsmålinger

Du kan få mere information om både Search Danmarks kunde- og kandidattilfredshedsmålinger ved at kontakte sekretariatschef Daniel Møller Jensen på kontakt@searchdanmark.org