Det er nu, holdet skal sættes

Dette er et uddrag af indlæg bragt i Finans 10.05.2021. 

Af Morten Andersen, formand for Search Danmark

Alting er vendt op og ned i det seneste år. Ingen virksomheder vender tilbage til den gamle virksomhed, for den findes ikke længere. Det giver udfordringer, men også muligheder.

Genåbningen af samfundet sker skridt for skridt. Snart kan endnu flere vende tilbage til arbejdspladserne. Men meget har ændret sig i den seneste tid. En ny virkelighed for både ledelse og medarbejdere, der giver mange udfordringer. Men samtidig står mulighederne i kø.

Corona-pandemien har slået tusindvis af medarbejdere hjem på hjemmekontorerne, og betingelserne for mange virksomheder har ændret sig dramatisk undervejs. For nogle er der tale om en ren overlevelseskamp, og andre har oplevet vækst og nye forretningsmuligheder.

Uanset virksomhedens situation er det en ny virkelighed. Både for ledelsen og for de medarbejdere, der så småt vender tilbage. Ingen virksomheder vender tilbage til den gamle virkelighed, når den gamle virkelighed ikke længere findes.

For nyligt kom der nye tal for rekrutteringssituationen i Danmark. Tallene fra STAR viser, at de private virksomheder i øjeblikket har de største rekrutteringsudfordringer. Det er det samme billede, som vores medlemmer oplever. De dygtige hænder og hoveder hænger ikke på træerne i øjeblikket.

Med en ny virkelighed og rekrutteringsudfordringer er det fristende for virksomhederne at afvente. Men det er også nu, der opstår nye muligheder, som virksomhederne skal gribe.

**

Læs hele indlægget her.