Coronakrisen rammer også headhunterbranchen

"Det er naivt at tro, at der ikke kommer en mere generel impact, når vi kommer længere hen i krisen, og især hvis den bliver langvarig og vil berøre endnu flere brancher. Vi er en konjunkturafhængig branche", siger Search Danmarks formand Morten Andersen til Finans, men understreger også, at der er plads til optimisme på branchens vegne: 

"Vi ved fra tidligere kriser, at virksomhederne øger deres fokus på at sikre det rette match mellem job og kandidat, fordi en fejlrekruttering kan koste rigtig mange penge. Samtidig ser vi mange virksomheder, som er i gang med at omstille sig til en generelt lavere vækst og derfor søger nye profiler til deres organisationer."

Du kan læse hele artiklen her

Search Danmark er sammen med Dansk Erhverv i tæt dialog med regeringen og myndigheder om tiltag, der skal afbøde de værste konsekvenser af coronakrisen. Derfor har vi udarbejdet konkrete forslag til de igangværende politiske forhandlinger om hjælpepakker til erhvervslivet. 

arbejder i tæt samarbejde med Dansk Erhverv for at holde hånden under også headhunterbranchen. Derfor har Search Danmark udarbejdet forslag til de igangværende politiske forhandlinger om hjælpepakker til erhvervslivet. 

  • At der stilles krav til en omsætningsnedgang på mindst 30% fremfor de nuværende 40%
  • At det nuværende lønniveau i lønkompensationsordningen justeres til 45.000 kr.
  • At det bliver muligt at arbejde helt eller delvist, selvom man er hjemsendt med lønkompensation
  • At de nuværende lønkompensationsordninger forlænges til 1. september 2020

Vi samler fortsat input fra vores medlemmer og opfordrer alle til at sende input til sekretariatschef Daniel Møller Jensen, kontakt@searchdanmark.org